תכנית הלימודים נבנתה תוך התייחסות לרצף הרב שנתי, וכוללת עלייה ברמה, שכלול המיומנויות, גיוון בין תחומי הדעת השונים, והגדלת מרכיב הבחירה האישית של התלמידים.
ההעשרה במרכז מתייחסת למספר הרב של התחומים אליהם נחשפים התלמידים ולאפשרות להעמיק בתחומים מסויימים, מתוך השאיפה לפתח ולחזק את יכולותיו של כל תלמיד.
מלבד העשרה בתחומי דעת שונים, הקורסים כוללים היבטים של פיתוח החשיבה, הקנייה ופיתוח של מיומנויות מחקר ולימוד, תוך דגש מרכזי של טיפוח כישורים אישיים וכישורים חברתיים.
תכנית הלימודים הרב שנתית נגזרה מתוך חזון דמות הבוגר שעוצבה ע"י האגף למחוננים ולמצטיינים במשרד החינוך, ובהתאם למתווה הליבה שגובש באגף.
אנחנו פועלים עפ"י הנחיות משרד החינוך והעירייה. במידה ונאלץ לעבור ללמידה מרחוק, למידה זו שקולה ללמידה מקרוב.
מידע על הקורסים הנלמדים בתוכנית מפורטת באתר עפ"י מסלולי הלימוד.

קורסים סמסטריאלים
בהנחיית נדב הופרט
קולנוע הוא סוג של קסם. סרטים יכולים לקחת אותנו למקומות רחוקים ומופלאים, הם יכולים להראות לנו דברים חדשים, ולגרום לנו להתרגש, לפחד, לצחוק ולבכות. אבל בעצם הכל אשליה! כי הדברים שאנחנו רואים ושומעים בתוך המסך לא קורים ממש במציאות, הכול מתוכנן, ובעזרת הדמיון של יוצרי הסרט והטכנולוגיה בה משתמשים, אפשר ליצור את הקסם הזה. אנחנו נלמד איך כל זה קורה, איך בעזרת תמונות ,קול והטכנולוגיה של תחילת המאה ה-20 יצרו סרטים שמרגישים אמיתיים לחלוטין.
בקורס נלמד על התפתחות הקולנוע מהראינוע ועד הקולנוע המדבר. נכיר את הדמויות המרכזיות והסרטים החשובים של התקופות השונות.
נתנסה בצילום ועריכה של סרט אילם. נלמד על תפקיד הקול והמוסיקה בקולנוע ונתנסה בדיבוב סרטים אילמים. ולבסוף נתנסה בצילום סרטון קצר הכולל את כל האלמנטים שלמדנו במהלך הקורס.
בהנחיית: ורד שפירא
אסטרונומיה וחלל הם תחומים שמציתים את הדמיון וגובלים הרבה פעמים בקסם ומדע בדיוני. אולם אסטרונומיה היא קודם כל תחום מדעי המבוסס על תצפיות. משחר ההיסטוריה הרים האדם את ראשו לעבר הכוכבים וניסה למצוא בתנועתם ציורים ותבניות. ולכן הקורס מתחיל קודם כל מהשאלה: למה בכלל אסטרונומיה? מהי החשיבות של הצפייה בכוכבים עבור בני האדם?
במהלך הקורס נעסוק בניווט נכיר קבוצות כוכבים נבחרות ונלמד למה כוכב הצפון נמצא דווקא בצפון (מי שם אותו שם?). נצא למסע היסטורי בעקבות המרוץ לחלל ונכיר את גופי השמיים במערכת השמש שלנו. נגלה כיצד נוצר היקום וננסה להבין עם מה יצטרך המין האנושי להתמודד בעתיד כשנצא יום אחד למסעות בחלל החיצון.
בהנחיית אייל שני
ננתח ונבנה משחקים, נחוד חידות ונפתור אתגרים. בעזרת מפות אמיתיות ובדויות נמשיך לחפש מיהי אותה מלכה מתמטית, שהכל מקשיבים לה, איך עזרה לבבלים לחשב תקופות השמיים, למצרים להקים פירמידות, ולרומאים להניח אמות מים, תעלות וגשרים. המתמטיקה היא מעשה אמנות, פסגת היצירות של האדם בעולמנו, מוגדרת לעיתים קרובות כלמידת הדפוסים והתבניות של מבנה, שינוי ומרחב ואפיונם. ננסה להבין את הקשר בין התחביבים שלנו לעוצמת ממלכתה של המלכה, להישאר סקרנים, להקשיב לאחרים ולנסות לנחש בפני אילו ממלכות והחלטות חדשות נתמודד בעתיד.
בהנחיית רותם גינצברג
מה הצעד הראשון ביצירת סרט/ סדרה/ משחק מחשב או ספר? בקורס אנו נתמקד בתהליך הבסיסי הראשון ליצירת הדמויות. איך אנו מוציאים רעיון ויזואלי לעולם דמיוני שכולם יכולים לחוות אותו. איך ייראו בו הדמויות? מה מאפיין אותן? איזה קשרים יש להן עם הסביבה המצויירת שבה הן ממוקמות?
נבין את יסודות העיצוב והאיור, פרספקטיבה, הבנת נפחים, פרופורציות וכו'
נרכוש כלים חשובים לחשיבה יצירתית תוך תרגול שיתוף פעולה להבעת רעיונות בשלל צורות, הן מוחשיות והן דיגיטליות.
נלמד על גוף האדם מכיוון שונה, נתחבר לגוף שלנו ונתנסה כיצד תנועה ומבט של דמות מעבירים לצופה מסר ברור ורגש שאנו רוצים להעביר בסוגי המדיה הרבים.