תכנית הלימודים נבנתה תוך התייחסות לרצף הרב שנתי, וכוללת עלייה ברמה, שכלול המיומנויות, גיוון בין תחומי הדעת השונים, והגדלת מרכיב הבחירה האישית של התלמידים.
ההעשרה במרכז מתייחסת למספר הרב של התחומים אליהם נחשפים התלמידים ולאפשרות להעמיק בתחומים מסויימים, מתוך השאיפה לפתח ולחזק את יכולותיו של כל תלמיד.
מלבד העשרה בתחומי דעת שונים, הקורסים כוללים היבטים של פיתוח החשיבה, הקנייה ופיתוח של מיומנויות מחקר ולימוד, תוך דגש מרכזי של טיפוח כישורים אישיים וכישורים חברתיים.
תכנית הלימודים הרב שנתית נגזרה מתוך חזון דמות הבוגר שעוצבה ע"י האגף למחוננים ולמצטיינים במשרד החינוך, ובהתאם למתווה הליבה שגובש באגף.
אנחנו פועלים עפ"י הנחיות משרד החינוך והעירייה. במידה ונאלץ לעבור ללמידה מרחוק, למידה זו שקולה ללמידה מקרוב.
מידע על הקורסים הנלמדים בתוכנית מפורטת באתר עפ"י מסלולי הלימוד.

קורסים סמסטריאלים
בהנחיית דגנית קוקווקא
מה חשבו בני האדם בזמנים קדומים? ממה פחדו? במה האמינו?
מי שמחפש את התשובות לשאלות אלה, יכול למצוא אותן באגדות, בסיפורי דמיון ובמעשיות, שנוצרו בימים הרחוקים ההם לפני אלפי שנים.
בקורס זה נצא למסע במיתולוגיה היוונית דרך סיפורים נפלאים ומרהיבים, ונלמד על עולמם המרתק של הגיבורים ושל האלים.
מתוך הסיפורים יקומו לתחייה יצורים פלאיים, אלים, בני אלים, מפלצות ובני תמותה. נתרגש מהרפתקאותיהם, ננסה להבין את עולמם המיתולוגי, נעמוד על הדמיון ועל השוני בין הספורים, שהגיעו אלינו מתרבויות אחרות, ונחווה אותם מזוויות ראיה מגוונות.
תהליך הלמידה ילווה בחקירה בהפעלות וביצירה.
בהנחיית ד"ר בינה פלד
מה זה זיכרון ואיך אפשר לשפר אותו? מה קורה כשנפגעת יכולת הדיבור? למה אנחנו משקרים? מה זה אשליות אופטיות? מה גורם לנו לפחד? לצחוק? לכעוס? ומה טעים לנו? את כל אלו ועוד נבין באמצעות משחקים והתנסויות שיבלבלו לנו את המוח…
בין הנושאים בהם נעסוק בקורס: איך בנוי המוח שלנו? חשיבה וחידות הגיון, זיכרון וטכניקות שיפור זיכרון, על טעמים וריחות (לבוא רעבים…), ראיית צבעים ואשליות אופטיות, על דיבור ושפה, תהליכי קבלת החלטות, רגשות ועוד…
בהנחיית ורד שפירא, אייל שני
האם החיסון לקורונה טמון במערכת החיסונית של העטלף? האם נוכל ללמוד מלווייתנים לבנות טורבינות רוח טובות יותר? איך קן של טרמיטים מעורר השראה לתכנון בניינים? מה הקשר בין חיפושית נמיבית לגידולים חקלאיים בלב המדבר? הידעתם שהפתרונות למרבית הבעיות שבהן נתקל האדם כבר נפתרו בטבע?
שילוב ידע אנושי עם 3.8 מיליארד שנות אבולוציה במערכות טבעיות, יאפשר פתרונות חדשניים ומקיימים.
במהלך הקורס נתבונן בעיניים סקרניות על מנגנוני הצומח ובעלי החיים ונתרגל הסתכלות מזווית אחרת על הטבע.
נכיר ונתנסה בתחום האבולוציה, יצורים מיקרוסקופיים, מערכות שלד, דינוזאורים ונכחדים נוספים, הפצת זרעים ועוד- כהשראה לתכנון דגמים ומודלים ביזמות ובטכנולוגיה. שם המשחק הוא הישרדות! מהי חוכמת השורדים ואיך ללמוד ממנה לעתיד?
הקורס יכלול סדנאות מונחות, התנסות חווייתית, הרצאות, כלים יישומים, ניסויים מדעיים ופרויקטים קבוצתיים.
ביומימיקרי זו דרך חיים, המצריכה סקרנות, התבוננות, מחקר ועשייה פורצת דרך. כולם מוזמנים למסע.
הדיון והדמיון מתחילים היכן שהמציאות מוכרת.
בהנחיית עינב אופיר
למה, אם בכלל, חשוב לנו בישראל, לשמור על הטפירים בדרום אמריקה? מה בין דובי הפנדה לגמל שלמה הננסי? מתי ארנבונים עשויים להוות סכנה משמעותית, ועבור מי? איך אסטרטגיות רבייה משפיעות על גורלו של מין, וכיצד אנו יכולים לעזור?
שאלות אלו ורבות אחרות יועלו בקורס לחשיבה משותפת. משחקים, חידונים, עבודה קבוצתית ותיאורי מקרה יובילו אותנו שלב אחר שלב בדרכנו להכרות עם סוגיות זואולוגיות סביבתיות בוערות. נצלול להיכרות מעמיקה עם מיני בעלי חיים, נתפעל ביחד מיופיו של הטבע, נראה מה מקומו של האדם כחלק מהטבע – לטוב ולרע, וכיצד ניתן להטות את המאזניים לכיוון הטוב, עם הזמנה לחשיבה ביקורתית. מהו הכיוון הטוב בסיטואציה כל כך מורכבת…
בהנחיית נדב בגים
חרקים ושאר פרוקי הרגלים מהווים כ 80% מכלל בעלי החיים על כדור הארץ ועם זאת, עבור רובנו הם נעלמים, לפחות עד שהם מעופפים לתוך ביתנו. במהלך הקורס נכיר אותם ואת העולם הקטן והמופלא שלהם, נלמד לזהות אותם, ונגלה אילו דרכים מיוחדות ומדהימות הם פיתחו כדי לצוד, להתגונן, לחזר ועוד…
הקורס יתבסס על יציאות לסיורים בחצר ובסביבה הקרובה בהם נחפש ונתעד את היצורים הקטנים הנמצאים כמעט בכל מקום. התיעוד יעשה בעזרת מצלמות וטלפונים חכמים עם עדשות תקריב מיוחדות, לצורך כך נלמד טכניקות צילום בסיסיות, נלמד כיצד פועלת המצלמה, ואילו בחירות עלינו לעשות על מנת לצלם תמונה לשביעות רצוננו.
בסוף הקורס ניצור תערוכה מודפסת של התמונות הנבחרות. הקורס משלב בין התחומים אומנות, צילום, מדע וטבע.
* למרכז מצלמות עבור תלמידים שאין ברשותם מצלמה. אין צורך לקנות במיוחד טלפונים או מצלמות.
בהנחיית נדב הופרט
קולנוע הוא סוג של קסם. סרטים יכולים לקחת אותנו למקומות רחוקים ומופלאים, הם יכולים להראות לנו דברים חדשים, ולגרום לנו להתרגש, לפחד, לצחוק ולבכות. אבל בעצם הכל אשליה! כי הדברים שאנחנו רואים ושומעים בתוך המסך לא קורים ממש במציאות, הכול מתוכנן, ובעזרת הדמיון של יוצרי הסרט והטכנולוגיה בה משתמשים, אפשר ליצור את הקסם הזה. אנחנו נלמד איך כל זה קורה, איך בעזרת תמונות ,קול והטכנולוגיה של תחילת המאה ה-20 יצרו סרטים שמרגישים אמיתיים לחלוטין.
בקורס נלמד על התפתחות הקולנוע מהראינוע ועד הקולנוע המדבר. נכיר את הדמויות המרכזיות והסרטים החשובים של התקופות השונות.
נתנסה בצילום ועריכה של סרט אילם. נלמד על תפקיד הקול והמוסיקה בקולנוע ונתנסה בדיבוב סרטים אילמים. ולבסוף נתנסה בצילום סרטון קצר הכולל את כל האלמנטים שלמדנו במהלך הקורס.